Nu skal der bæres mundbind i kirken

Fra og med i dag skal alle personer over 12 år bære mundbind, når de deltager i gudstjenester eller andre offentlige møder og arrangementer i kirken. Det oplyste Kirkeministeriet i aftes i en pressemeddelelse.

Kravet gælder dog kun, når man bevæger sig rundt i kirken. Man skal altså bære mundbind, når man ankommer til kirken, når man forlader kirken, og når man af andre årsager forlader sin plads.

Til gengæld er det op til et skøn, om det er nødvendigt at bære mundbind, når man står i kø og venter på at deltage i nadveren. I Kristkirken vurderer vi, at det ikke er nødvendigt, når blot vi holder god afstand i køen og undlader at synge med på sangene, mens vi står.

Man skal ikke bære mundbind, når man sidder, eller når man kortvarigt rejser sig under tekstlæsninger, velsignelse m.m.

Præster og andre medvirkende er desuden fritaget for at bære mundbind.

Der skal stadig holdes mindst en meters afstand (to meters afstand ved sang) til kirkegængere, som man ikke deler husstand med.

Det er kirkegængernes eget ansvar at medbringe mundbind. Det vil dog være et begrænset antal til uddeling i våbenhuset, hvis man har glemt at få et med.

Vi håber på forståelse og opfordrer alle til at passe på sig selv og hinanden, mens corona-pandemien påvirker vores dagligdag og vores frihed. Samtidig glæder vi også over, at det stadig er muligt at mødes i kirken under trygge forhold.