Kristkirken indfører nyt billetsystem til gudstjenester

Kristkirken indfører et nyt billetsystem, som skal sikre, at der ikke kommer flere i kirke, end der er plads til med de gældende corona-restriktioner.

Det er en nødvendig foranstaltning, efter at antallet af kirkegængere på det seneste er steget og nærmer sig 160 ved nogle af gudstjenesterne. Netop 160 er den kritiske grænse, når kirkegængerne skal kunne synge med på salmerne og holde de anbefalede to meters afstand på bænkerækkerne.

For at fordele fremmødet blev der for nylig indført en ekstra gudstjeneste kl. 9.00 to gange om måneden, men der er stadig rift om pladserne ved gudstjenesterne kl. 10.30.

"Vi har ikke lige så mange kirkegængere som før corona-epidemien, men vi oplever, at antallet er stigende. Derfor ser vi os nødsaget til at indføre et system, som skal sikre, at ingen kommer til at gå forgæves," siger kordegn og daglig leder Finn West Andersen.

Systemet hedder Plads i kirken og benyttes en række steder i landet. Man tilmelder sig ved at udfylde en formular på www.kristkirken.dk/tilmelding. Derefter vil man modtage en e-mail med det ønskede antal billetter til gudstjenesten. Billetterne kan enten printes og medbringes, eller man kan vise dem på en mobiltelefon ved indgangen.

Har man ikke mulighed for at reservere plads online, kan man kontakte kirkens kontor i åbningstiden på tlf. 7552 2760 eller på e-mail kordegn@kristkirken.dk. Man vil så blive registreret på en liste og skal blot oplyse sit navn ved indgangen. Det samme gælder, hvis man har glemt sin billet.

Er der billetter til overs, vil disse blev uddelt i døren efter først-til-mølle-princippet.

"Vi er klar over, at det for mange vil føles fremmed at skulle bestille en billet for at komme til gudstjeneste, men det er desværre nødvendigt i en periode. Og særligt omkring jul bliver det et vigtigt redskab for at sikre, at ingen kommer til at gå forgæves," siger Finn West Andersen.

Såfremt der bliver udsolgt til nogle af gudstjenesterne, er det stadig muligt at følge gudstjenesterne hjemmefra, da alle gudstjenester kl. 10.30 streames på www.kristkirken.dk/video og på Kristkirkens Sogns facebookside.