Smittetal fører til aflysninger

Nye restriktioner og stigende smittetal i Kolding får betydning for flere arrangementer i Kristkirken. Mandag blev det meldt ud, at torsdagens Messy Church-arrangement med tryllekunstneren Kenneth Baun er udsat på ubestemt tid, og kort efter fulgte Kristkirkens Teenklub efter og har aflyst alle aktiviteter indtil efter efterårsferien. Senest har også kirkens juniorklub besluttet at aflyse klubaktiviteterne de næste to uger.

"Vi har drøftet det i ledergruppen og er nået frem til, at hvis vi fortsatte, ville være nødt til at være noget mere skrappe med hensyn til, at børnene skal holde afstand til hinanden. Og det vurderer vi bliver en knap så positiv oplevelse for børnene," skriver kirkemedarbejder Dorthe Kock i en besked til forældregruppen.

Formelt vedrører de seneste restriktioner ikke aktiviteter i kirken, men ledergruppen har valgt at følge Sundhedsstyrelsens henstillinger til skoleområdet, hvor man opfordres til at aflyse alle aktiviteter af social karakter uden for skoletiden. Herunder også børnefødselsdage, klassefester o.l., selv om børnene i disse tilfælde går i samme klasse og derfor er vant til at gå op og ned ad hinanden i dagligdagen.

Kristkirkens klubber samler børn fra de fleste af byens skoler, og det vurderes derfor, at der kunne dannes nye smittekæder ved at fortsætte klubarbejdet i den nuværende situation.

De nuværende restriktioner gælder foreløbig i to uger, hvorefter myndighederne tager bestik af udviklingen i smittetal.

Foreløbig kommer situationen ikke til at påvirke gudstjenesterne i kirken, hvor der fortsat er stort fokus på hygiejne og god afstand.