Niels Jørgen Kobbersmed tager et halvt år i Kristkirken

Han er egentlig pensionist og kunne vælge at bruge sin tid på at sove længe og spille golf. Men Niels Jørgen Kobbersmed følte sig slet ikke færdig som præst, da han faldt for 70-års-reglen og var tvunget til at forlade Zions Kirke i Esbjerg, hvor han nåede at være præst i 28 år.

Derfor har han siden haft to vikariater, og han var ikke sen til at sige ja, da biskop Marianne Christiansen spurgte, om han ville hjælpe med endnu et vikariat i Kristkirkens Sogn. Behovet opstod, da Per Damgaard Pedersen i juni fik embede på Nørrebro i København, og biskoppen efterfølgende valgte at udskyde præstevalget til 2021.

"Jeg elsker at være præst, så det gør jeg gerne," siger Niels Jørgen, som sammen med sin kone Dorthe er flyttet til Kolding og er aktiv i Kristkirken som både kirkegænger og frivillig.

"Det betyder meget, at man kender kollegerne og nogle af menneskene omkring kirken i forvejen. Vi er glade for at være en del af menigheden, og derfor ser jeg også frem til at skulle være præst i en periode.

Vikariatet løber fra 1. september 2020 til udgangen af februar 2021.

Den nye vikar tyvstartede med en enkelt gudstjeneste i sommerferien, og resten af året vil han lede de gudstjenester, hvor der i det seneste kirkeblad står anført "vikar". Desuden skal han bl.a. være præst i Kolding Arrest.