Kirkeklokker kalder til bøn for syge

Landets biskopper opfordrer alle kirker til at ringe med kirkeklokken hver eftermiddag kl. 17, indtil Corona-epidemien er ovre, og den normale hverdag igen kan tage over. Under ringningen opfordrer biskopperne alle til at huske på og bede for de syge og alle dem, der passer og plejer dem.

Kristkirkens Sogn følger denne opfordring, som kommer i en tid, hvor kirkerne og en række andre samfundsinstitutioner må holde lukket.

”Med klokkeringningen giver kirkerne lyd fra sig. Når vi hører klokkerne ringe, kan vi huske på og tænke efter, hvad det er for et budskab, kirkerne bygger på. Vi har måske mest travlt med at tænke på os selv og være bekymrede. Men kirkernes klokker fortæller os, at vi skal tænke på Gud og vores medmenneske og på alt det gode, der trods alt kommer til os hver eneste dag,” lyder begrundelsen fra biskopperne.

Kirkeklokkerne har oprindeligt tre funktioner.

1.       De ringer før alle gudstjenester for at kalde menigheden til samling.

2.       De ringer hver morgen og aften for at opfordre til bøn og andagt.

3.       De er tidligere blevet brugt som en slags sirenevarsel i forbindelse med brande og andre kriser.