Orgelkoncert med Ole Reuss Schmidt søndag d. 1. marts

Søndag d. 1/3 kl. 16.00 holder Ole Reuss Schmidt orgelkoncert i Kristkirken med bl.a. værker af Carl Nielsen, Bach og Albinoni.

Gratis adgang!

Ole Reuss Schmidt er uddannet i 1983 med kirkemusikalsk diplomeksamen ved Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg med Peter Møller som en overordentlig inspirerende hovedfagslærer.

"Siden 1984 har jeg beklædt organistembedet ved Korsvejskirken på Amager.
Her står der et orgel, der i den grad befordrer Carl Nielsens musik, og det er naturligvis en medvirkende årsag til, at jeg gennem årene har beskæftiget mig en del med denne helt særlige musik, hvor Carl Nielsen på den ene side sætter et umiskendeligt og ”Nielsensk” fingeraftryk på klange og harmonier, men hvor man samtidig også kan mærke, at Carl Nielsen ikke selv var organist. Dette sidste betyder, at han overfører en sand guldgrube af musikalske tanker og ideer til et instrument, som han selv kun har et mindre kendskab til, og det betyder igen, at når man i dag skal opføre Carl Nielsens orgelmusik, så opstår der en række spændende udfordringer. Jeg glæder mig utrolig meget til at tage disse udfordringer op ved det pragtinstrument, som Kristkirken i Kolding er forsynet med, og ud over Carl Nielsens Commotio vil jeg også spille de seks såkaldte Schüblerkoraler af Bach, og til sidst Albinonis Adagio."