Konfirmation og konfirmandundervisning i Kristkirkens Sogn

I Kolding foregår konfirmationsforberedelsen og konfirmationen, når de unge går i 8. klasse.

På den enkelte skole tilbydes eleverne undervisning i bestemte sogne ud over bopælssognet, se fordelingen HER.

Forældrene skal på forhånd tilmelde deres barn til konfirmationsforberedelsen. I 7. klasse får hjemmene indskrivningsskemaer m.m. via ForældreIntra, så man kan tilmelde konfirmanden til forberedelse i det kommende skoleår. Se det aktuelle tilmeldingsskema HER.

Man skal være døbt for at kunne blive konfirmeret, men man behøver ikke at være døbt for at deltage i konfirmandundervisningen. Man er velkommen, hvad enten man deltager med henblik på dåb og konfirmation, eller blot for at lære noget mere om den kristne tro.

Folkekirkens konfirmandundervisning skal gøre konfirmanderne fortrolige med den kristne børnelærdom og folkekirkens gudstjeneste.

Kirkeministeriets hjemmeside findes der yderligere information om konfirmation.

Tidspunkter for konfirmation

Konfirmander fra Søndervang Skoles 8.A
Sidste søndag i april kl. 10.30 i Kristkirken

Konfirmander fra Søndervang Skoles 8.B
Første søndag i maj kl. 10.30 i Kristkirken

Konfirmander fra Søndervang Skoles 8.C
Første søndag i maj kl. 10.30 i Kristkirken

Konfirmander fra Lykkegårdskolens 8. kl.
Bededag kl. 10.30 i Kristkirken.

Konfirmander fra Bakkeskolens 8. klasser fra Kristkirkens sogn
Bededag kl. 10.30 i Kristkirken

En flyvende start - Forkyndelsen ved konfirmationen d. 6. maj 2018 for Sdr. Vang Skoles konfirmander

Et eksempel på et musikindslag ved en konfirmation i Kristkirken

Undervisningen

I Kristkirken varierer præsterne undervisningen, så den ikke kun foregår ved en tavle. Der arrangeres for eksempel ture ud af huset, kreative aktiviteter og besøg af gæster med en spændende historie. Når det er muligt i forhold til skolerne, afholdes der hele konfirmanddage undervejs i forløbet, f.eks. lejrture.
Sidste år var de konfirmander, der havde lyst, på en udlandsrejse til Israel, hvor de selv kunne opleve de bibelske steder. Her gav kirkekassen et stort tilskud, og der var mulighed for at søge yderligere støtte, hvis man havde brug for det. Kontakt præsterne og hør mere om forløbet i den kommende sæson.

På konfirmanddagene har konfirmanderne f.eks. lavet deres egne ikoner sammen med en billedkunstner.
Andre aktiviteter kan f.eks være kanotur eller udflugter.
Der er flere familiearrangementer i årets løb, bl.a. en cafeaften i foråret, som byder på underholdning og info om konfirmationerne.
På selve konfirmationsdagen kan man tage lige så mange gæster med i kirken, som man har lyst til. Musik og andre indslag i gudstjenesten understøtter en dejlig festdag.