Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Musik i Kristkirken

"Rossinis Stabat Mater"

Koncert i Kristkirken d. 19. april kl. 20

Sønderjyllands Symfoniorkester med Filharmonisk kor opfører koncerten "Rossinis Stabat Mater" i Kristkirken torsdag d. 19. april kl. 20.

Et farverigt og kontrastfyldt korværk, men også en meget smuk fortolkning af den sorgfyldte tekst. Værket er for blandet kor og fire solister.

På toppen af sin berømmelse holdt Rossini op med at komponere operaer, hvilket til dato er en af musikhistoriens gåder, var det overanstrengelse, sygdom og depressioner, eller noget helt tredje?

Rossini tilbragte den sidste del af sit liv i Paris, hvor han med fornyet livsmod komponerede en række charmerende solosange og klaverstykker, der sammen med Stabat Mater (1832-41), samt Petite messe solennelle(1863-67) er den eneste musik fra anden halvdel af hans liv.

Varighed: Ca. 1,5 time

Billetter: www.sdjsymfoni.dk


Orgelkoncert ved Sebastian

D. 13. maj 2018 kl. 16.30

Gratis adgang

Ved koncerten vil den unge organist Sebastian Thunbo Pedersen præsentere sit eksamensprogram forud for sin bacheloreksamen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Programmet rummer dramatiske stykker af César Franck og J.S. Bach samt et mere ukendt stykke af den danske komponist Niels la Cour.

Sebastian Thunbo Pedersen vil ved koncerten fortælle om sit program.
Han skriver: ”Ved en kort introduktion inviterer jeg publikum med ind i musikkens sprog, så den får jordforbindelse og lyder relevant. Jeg mener at salmesang er en vigtig del af vores kultur og ønsker at dele glæden ved sangen med mit publikum. Gennem mine mange store og små vikariater har jeg mødt mange orgler og lært at skabe en god musikalsk oplevelse hvor som helst.”

Der vil ved koncerten også være mulighed for at høre Sebastian Thunbo Pedersen improvisere samt at synge med på en salme.


Sommerkoncerter i Kristkirken

Juni måned byder på to spændende korkoncerter i Kristkirken.

Fælles for begge sommerkoncerter er, at de bliver til i samarbejde med kor fra Haderslev Domkirke og Kristkirkens egne kor.

Koncert med Vor Frue Cantori fra Haderslev Domkirke og Kristkirkens Kantori

Torsdag d. 7. juni kl. 19.30

Gratis adgang

Vor Frue Cantori
er Haderslev Domkirkes kammerkor.

Koret blev oprettet af tidligere domorganist og kantor Svend Prip i 1971. Koret ledes i dag af organist og korleder Juliane Ilgner. Under hendes barsel varetages det musikalske arbejde af Mirjam Lumholdt.

I årenes løb har koret opført en stor del af standardværkerne inden for den klassiske musiks litteratur for kor og orkester/orgel. I de senere år har koret især specialiseret sig i a cappella-musik fra forskellige stilperioder.

Ud over talrige koncerter i Haderslev Domkirke medvirker Vor Frue Cantori ved særlige gudstjenester i domkirken (heraf flere med royal deltagelse og transmission) og giver årligt et antal koncerter rundt om i Danmark.

Kristkirkens Kantori
består af ca. 16 sangere.

Koret er kendetegnet sin unge og slanke klang. Koret beskæftiger sig med et bredt udsnit af korlitteraturen, hvilket også vil blive demonstreret ved denne koncert. En stor del af korets sangere har tidligere sunget i kirkens ungdomskor.

Korets primære funktion er at medvirke til højmesser, musikgudstjenester og koncerter i Kristkirken.
Koret ledes til dagligt af Michael Min Knudsen.

Koncert med Haderslev Domkirkes Pigekor og Kristkirkens Ungdomskor

Søndag d. 17. juni kl. 16.00

Gratis adgang

Haderslev Domkirkes Pigekor og Kristkirkens Ungdomskor vil i skøn samklang levere den sidste koncert inden sommerferien.

Haderslev Domkirkes Pigekor
udgøres af 45 sangere i alderen 12 - 20 år.

Flere ugentlige prøver, individuel sangundervisning, 20 - 25 koncerter om året - for ikke at tale om turnéer i ind- og udland, CD-produktioner og samarbejde med fx Sønderjyllands Symfoniorkester. Alt sammen en del af vores korliv!

I løbet af de seneste år har vi besøgt Norge, Sverige, Tyskland, Belgien, Slovakiet - og ikke mindst Israel og Palæstina i 2016.

Korets kernerepertoire er kirkemusikken - ikke mindst dén fra det 20. og 21. århundrede, men den danske sangskat ligger også vores hjerter umådeligt nær!
Koret ledes af Thomas Berg-Juul.

Kristkirkens Ungdomskor består af 21 velsyngende piger i alderen 12-20 år.

Glæden står centralt - alle har en sang i hjertet! Korets repertoir spænder vidt, men hovedvægten ligger på flerstemmige satser fra den klassiske og moderne verden.

Koret medvirker til gudstjenester og koncerter i Kristkirken, men har også i de seneste år været på koncertture i både ind- og udland.
Koret ledes af Mirjam Lumholdt.


Julekoncert i Kristkirken med Caroline Henderson

Lørdag d. 17. november 2018 kl. 20.00

Caroline Hendersons koncerter til jul er blevet en sand tradition for mange - og igen i år kan du selvfølgelig opleve den populære jazz-diva og hendes fantastiske stemme. Glæd dig til stemningsfulde koncerter, hvor hun fremfører både gamle klassikere og julesange – og med på scenen får Henderson selskab af den anerkendte jazzpianist og sin musikalske ledsager gennem mange år Nikolaj Hess og den prisvindende guitarist og multikunstner Gustaf Ljunggren.

Det er en koncert, som du ikke vil gå glip af - som en af vores gæster skrev:
”Helt igennem en fantastisk koncert”
kvinde 50-59 år

Billetter: www.nembillet.dk


Få direkte besked

Det er muligt at få direkte besked om kommende musikgudstjenester og koncerter per mail.

Tilmelding til mailinglisten sker på: mmk(at)kristkirken.dk